WIE EN WAT

STILTELOOS PRODUCTIONS komt voort uit ‘Studio Stilteloos’
Deze studio heeft gedurende 25 jaar zijn sporen verdiend in het alternatieve en reguliere muziek-circuit, en heeft een indrukwekkend aantal Cd’s op zijn naam staan, met overwegend zeer goede recensies.
De Pre-Mastering en audio-editing opdrachten leverden ook veel tevreden klanten op.
Daan van der Elsken is vanaf zijn kindertijd al gefascineerd door muziek, hij begon op zijn 7e met drummen, en zat op zijn 12e al in het Bimhuis tussen de dronken jazzmuzikanten te jammen.
Hij pakte daarnaast ook al snel het gitaar/basgitaarspelen en zingen op, en begon in zijn ouderlijk huis al vroeg met het experimenteren met bandrecorders, cassetterecorders en draaitafels. ( geen overlevenden )
Daarna speelde hij vanaf zijn 15e in bandjes, wat steeds serieuzer werd, en resulteerde in jarenlang ’touren’ door Europa. Vooral de band ‘GOD’ was destijds een bekende naam.
Na het opnemen van meerdere Lp’s en CD’s met deze en andere bands, begon hij zich te verdiepen in het opname-proces, wat resulteerde in het opzetten van zijn Studio.
Hij is hierdoor een zeer ervaren en creatieve muzikant/ componist/multi-instrumentalist en geluidstechnicus/producer geworden.
‘Bevlogen’ is absoluut een understatement als je het over zijn manier van werken hebt.
‘Film en beeld’ en Theater zijn hem ook niet vreemd, o.a. vanwege de invloed die zijn vader; Fotograaf/Cineast ‘Ed van der Elsken’ en moeder; Fotografe/Theater-actrice ‘Gerda van der Veen’ op hem hadden.
Hoewel de puristisch ingestelde Daan destijds uitsluitend met topklasse vintage taperecorders, analoge mengpanelen, randapparatuur en microfoons werkte, is er nu gekozen voor een set-up waar voor een klein deel ook plaats is voor hedendaagse techniek.
Het bleek al snel dat het werken met “High-end” computers, audio software en conversie, gecombineerd met topklasse afluistering, een analoge mengtafel en veel vintage top-microfoons en randapparatuur, indrukwekkende resultaten kan opleveren.
De laatste jaren heeft Daan zich bijgeschoold in het ‘zo puur mogelijk’ opnemen van (akoestische) performances, en het muziek componeren bij beeld/film.

Voor vragen kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.
Zie hier voor de prijzen.
Voor audio/video voorbeelden van producties klikt u ( binnenkort ) hier.